Questions 1: In case of a transaction, there was a loss of 18.75%. What was the ratio of the cost price to the selling price ?
Answer: b) 16:13
Questions 2: A music talent show has 100 contestants and 10,000 viewers. Each viewer picks their top 5 performer. Any performer who is nominated by atleast 20% of the viewer gets a prize . What is the maximum number of prizes that could be awarded ?
Answer: b) 25
Questions 3: I was supposed to complete a task in 12hr. But I took more and the error was 6.25%. How much time I take to complete the task ?
Answer: b) 12h 45 min
Questions 4: A sum invested at 5 simple interest to Rs. 18375 and Rs. 20125 in 5 and 7 years, respectively. What was the interest (in Rs.) earned in 1 year ?
Answer: c) 875
Questions 5: A valuable sword belonging to the Grand king was stolen and there were three suspects Iban, Hasan and Abu. Iban claimed that Hasan stole it, and Hasan claimed that Abu stole it. It was not clear that one of them stole it, but it was later learnt that no inocent person had lied. It was also learnt that the sword was stolen by only one person Who stole the sword?
Answer: a) Hasan
Questions 6: You want to pick two distinct numbers from the set{1, 2, 3, 4}. In how many ways can you do this so that the product is even?
Answer: b) 5
Questions 7: I asked my daughter, how many students there are in her class. She said it is equal to the sum of three consecutive natural numbers. Moreover, it is also equal to the sum of the two natural numbers,following those 3 consecutive natural numbers, What is the answer to my question ?
Answer: d) 15
Questions 8: What is the best least multiple of 13 which divided by 3, 4, 5, 8 and 10 leaves remainder 2 in each case ?
Answer: a) 962
Questions 9: In a birthday party, there are 20 identical slices of cake that have to be distributed among 4 children. If every child is to get at least two slices, then in how many ways can this distribution be done ?
Answer: a) 455
Questions 10: The product of a real number and its square is 1728. What is the number ?
Answer: c) 12