Questions 11: The average age of five person in a group is 18 years. The group has an additional member, such that the new average is 25 years less than the age of the new member. What is the age(n years) of the new member ?
Answer: a) 48
Questions 12: What is the average of all the natural numbers from 31 to 50, both inclusive ?
Answer: b)40.5
Questions 13: A restaurant serves small pizzas of 6-inch diameter and reguler pizzas of 9-inch diameter. If a small pizza is priced at Rs 200, then what is a fair price for a larger pizza of the same type ?
Answer: a) 450
Questions 14: While presenting a data in the form of a positive number, I committed a mistake by mentioning the cube of the number. If the error due to this mistake was 800%, what was the number ?
Answer: d) 3
Questions 15: A retailer gives a discount of 20% on an item, and yet makes a profit of 10%. What is the ratio of the cost price to the list price ?
Answer: b) 8 : 11
Questions 16: There were 36 students in a class and their average height was 4 feet 6 inches. At the end of the year, 4 students, with an average height of 3 feet 3.5 inches left the class. Moreover, 6 new students got admitted to this class, their average height being 4 feet 9 inches. The average height (in feet) of the students currently in the class is ?
Answer: b) 4(2/3)
Questions 17: A set of mugs consists of 5 plastic mugs each of a different design and 2 glass mugs each of different design. In how many ways can these 7 mugs be arranged in a row if the glass mugs are separated from each others ?
Answer: c) 3600
Questions 18: Rohit invested a sum of money for 20 years, x % rate of interest per annum at a simple intrest and obtained double the sum after 20 years. The value of x is:
Answer: b) 5
Questions 19: A sum of Rs. 10,000 was invested in a scheme where it got compounded annually and the sum increased to Rs. 11,06,704 in 2 years. What was the rate of interest ?
Answer: c) 5.2%
Questions 20: P is five times as efficient as Q in respect of doing a work. Together, they complete it in 20 days. In how many days can P alone do it ?
Answer: c) 25