TCS Reasoning

Questions 1: If SEHORE is written as 654321 and ASHTA is written as 76407, how will be ASHETA coded as?

  • Options
  • a : 234678
  • b : 736738
  • c : 939400
  • d : 764107
  • Answer: d) 764107

    Questions 2: Given a series: 7,8,10,9,13,10,16,11, ?
    Which number should come next ?

  • Options
  • a : 19
  • b : 18
  • c : 20
  • d : 16
  • Answer: a) 19

    Questions 3: Given a series: 7,8,10,11,13,15,16,20,19, ? Which number should come next ?

  • Options
  • a : 19
  • b : 26
  • c : 20
  • d : 21
  • Answer: b) 26

    Questions 4: Pick the odd number from the numbers given below ?

  • Options
  • a : 17
  • b : 31
  • c : 41
  • d : 91
  • Answer: d) 91

    Questions 5: ZT, YS, XR, WQ, ?
    What should be next ?

  • Options
  • a : UV
  • b : PV
  • c : VP
  • d : NQ
  • Answer: c) VP

    Questions 6: If 234 = 9, 472 = 13 and 947 = 20 then what will be 912 = ?

  • Options
  • a : 12
  • b : 34
  • c : 30
  • d : 92
  • Answer: a) 12

    Questions 7: DK walks 7 Km towards the south and then turns to the right. After walking 4 Km he turns to the left and walks 10 Km. Which direction is he facing right now ?

  • Options
  • a : West
  • b : South
  • c : North-East
  • d : South- West
  • Answer: b) South

    Questions 8: B2Y, M2N, G2T, L2O, H2Q, Which terms is wrong in this series ?

  • Options
  • a : G2T
  • b : L2O
  • c : H2Q
  • d : B2Y
  • Answer: c) H2Q

    Questions 9: P33# is coded as 16CC# and 12Q# is coded as L17#, then how is XT6# coded ?

  • Options
  • a : 220F#
  • b : 2420F#
  • c : 2410F#
  • d : 2420E#
  • Answer: b)2420F#

    Questions 10: What was the day on 21th August 1947 ?

  • Options
  • a : Thursday
  • b : Friday
  • c : Sunday
  • d : Monday
  • Answer: a) Thursday


    If you find any question wrong, please send your solution to [email protected]

    TCS