TCS Reasoning

Questions 11: One day komal left home and walked 9 km northwards, turned right and walked for 19 km and turned left and walked 9 km more and finally turned left and walked 19km. How many kilometres will he have to walk to reach his home straight?

  • Options
  • a : 18
  • b : 19
  • c : 16
  • d : 15
  • Answer: a) 18

    Questions 12: Mayuri travelled from a point M straight to point N at a distance of 49 meters. He turned to his right and walks 73 meter more, then again turned right and walks 69 meter. Finally, he turned to right and walks 73 meters. How far is he from the starting point?

  • Options
  • a : 19
  • b : 26
  • c : 20
  • d : 31
  • Answer: c) 20

    Questions 13: If 'A' means 'division', 'B' means 'addition', 'C' means 'multiplication' and 'D' means 'substraction', then 66 B 3 A 9 C 2 D 6 = ?

  • Options
  • a : 32
  • b : 34
  • c : 31
  • d : None
  • Answer: b) 34

    Questions 14: Which of the following interchanges in signs will make the given equation correct?

    169 * 62 - 6 = -203

  • Options
  • a : + and -
  • b : - and *
  • c : / and +
  • d : % and -
  • Answer: b) - and *

    Questions 15: If 15@1 = 7; 13@1 = 6; 10@4 = 3; then what is the value of 11@3 = ?

  • Options
  • a : 4
  • b : 7
  • c : 3
  • d : 9
  • Answer: a) 4

    Questions 16: If 5 * 3 = 24, 2 * 7 = 24 and 6 * 9 = 70, then find 4 * 9 ?

  • Options
  • a : 30
  • b : 43
  • c : 45
  • d : 50
  • Answer: d) 50

    Questions 17: Read the statements that is given below-

    (1)Team A has scored more goals than Team B.
    (2)Team C has scored fewer goals than Team B.
    (3)Team A has scored fewer goals than Team C.

    If the first two statements are true, the third statement is

  • Options
  • a : True
  • b : False
  • c : Uncertain-East
  • d : None
  • Answer: a) True

    Questions 18: Today is Tuesday. After 61 days, it will be : ?

  • Options
  • a : Sunday
  • b : Monday
  • c : Friday
  • d : Saturday
  • Answer: a) Sunday

    Questions 19: Statements:
    I) All mens are lains.
    II) All lains are zeros.
    III) Some mens are real.

    Conclusion:

    i) Some real are mens.
    ii) Some lains are real.
    iii) Some zeros are lains.

  • Options
  • a : Only I, II follow.
  • b : Only I, II follow.
  • c : All I, II, III follows.
  • d : None of these.
  • Answer: c) All I, II, III follows.

    Questions 20: Read the statements that is given below-
    I. Love is older than kush.
    II. Maya is older than Love.
    III. Kush is older than Maya.

    If the first two statements are true, the third statement is

  • Options
  • a : True
  • b : False
  • c : Uncertain
  • d : None
  • Answer: b) false


    TCS
    If you find any question wrong, please send your solution to [email protected]